Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

οδος ξεπσμου...αριθμος μειον...

Οδός ξεπεσμού…. αριθμός: μείον

Όνομα: Ζωή
Επάγγελμα: Νέος
Ηλικία: Μη αναγνωρίσιμη
Ταυτότητα: Διεθνής
Με τη ρετσινιά του νέου κολλημένη στην πλάτη, τράβαγε για τα απόρθητα κάστρα των αναζητήσεων, λογαριάζοντας το παλιό αμερικάνικο όνειρο, μοναδική στροφή των καιρών, μιας και άλλες διεξόδους δεν απάντησε, έστω κι αν όργωσε τις έρευνες και μάλιστα σε βάθος, όπως όριζε η επιστήμη του.
Παιδί κοντά στα τριάντα πέντε σήμερα, με εκείνες τις ευαισθησίες που σε κάνουν να κατέχεις την διαφορετικότητα και να λογίζεσαι από ιδιόρρυθμος, έως και βαρεμένος κλείστηκε στην ανώνυμη μοναξιά του, αρνούμενος να παρακολουθήσει τις εσκεμμένες αδιέξοδες κολάσεις που μας οδηγούν κατευθείαν από την πόρτα του ψυχιατρείου, ίσαμε τον αυτοκαταστροφικό εξευτελισμό.
Δάγκωσε σαν όλους τους κατατρεγμένους την μασημένη σόλα που μας πλασάρουν για πολιτισμό, κάνοντας τα κόκαλα των αρχαίων προγόνων μας να τρίζουν, και μάλιστα σε μια εποχή που όλα πάνε κατά διαόλου και τράβηξε ίσα κατά την δημοσιότητα, με τις στείρες απολαύσεις, την μόνη ελπίδα πως θα ορθοποδήσει, βάζοντας τον εαυτό του στην ίδια κατηγορία με τα ψώνια.
Έκοψε και τον καφέ που απολάμβανε, στριμωγμένος σε μια γωνιά του συνοικιακού καφενείου – χρόνια συνήθιζε να κάθεται στην ίδια περίπου θέση με το βιβλίο του στο χέρι και να πίνει το καφεδάκι του –όταν οι ευσεβείς προστάτες μας αποφάσισαν ότι θα μας σώσουν από τον καρκίνο, βάζοντας πρόστιμο σε κάθε τσιγάρο που ανάβουμε.
Μα πόσο καρκίνο μπορείς να αποκτήσεις από όλα όσα συμβαίνουν, ξεκινώντας από  την ρύπανση του αέρα που αναπνέουμε, από το νερό που παρότι δεν είναι πόσιμο δεν γίνεται ούτε καν ενημέρωση να το αποφεύγουμε, από τα επικίνδυνα λιπάσματα που πλασάρουν για τις καλλιέργειες, από την ψυχολογική εξαθλίωση που μας οδήγησαν και χίλια δυο άλλα που θέτουν την ζωή μας σε κίνδυνο, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα.
Ξέροντας το ατίθασο του χαρακτήρα μας, βάλανε στόχο και το τελευταίο μας ευρώ. Βλέπεις δεν είναι δημοκρατικό να απαγορεύσουν την παραγωγή τσιγάρων ή θεωρούν άκρως δαπανηρό μια εκστρατεία ενημέρωσης για την βλαβερότητα του καπνίσματος, εφαρμόζουν την θεωρία της καταστολής που είναι και η πιο συμφέρουσα για το κράτος.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω, τι κάνουν οι καπνίζοντες φωστήρες της εξουσίας, εκτός και αν ο νόμος ισχύει μόνο για μας;
Πάψαμε να τρέφουμε αυταπάτες. Μάθαμε καλά το παιχνίδι τους. Όλες οι θυσίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο το λαουτζίκο.
Μας χορταίνουν με τα ριάλιτι και μάλιστα μοιράζοντας μεγάλα ποσά και εμείς τα χαϊβάνια χορταίνουμε την πείνα και την δυστυχία μας με τα μαγειρέματα των καναλιών.
Ο ξεπεσμός σε όλο του το μεγαλείο.
Έτσι και το παλικάρι μας, τούτο το βλαστάρι με τα πτυχία και τα μάστερ, αποφάσισε να «εργαστεί» εσώκλειστος σε ριάλιτι, μπας και δει μια άσπρη μέρα, ξεπουλώντας κάθε κομμάτι αξιοπρέπειας που του έμεινε.
Και αναρωτιέμαι, εγώ ο φτωχός γραφιάς: Με τι θράσος βγαίνω και μιλάω για αξίες και ιδανικά την ώρα που κανένα από τα δυο δεν έχει  βιώσιμο αντίκρισμα; 

Β.Μεμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου