Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Σερβία ..βραβείο ΟΝΑ 2023








 Η Slavica Pejovic μιλάει για την Ελλάδα για τους φίλους που γνώρισε εδώ.Ειναι τιμή μου και χαρά μου που εγινε γνωστο το χωριό μου το Σκεπαστο Καλαβρύτων στην Σερβία!!! Στις εκδηλώσεις μίλαγε για την Ελλάδα και ειδικά για τα Καλάβρυτα!!!

Συγκινημένη για το βραβείο ΟΝΑ που πήρα!!!
Slavica Pejovic σευχαριστουμε.

Μπάρι Ιταλίας 2023






 Congratulations Massimo Massa ..congratulation Maria Teresa Infante .congratulation to all poets and poetess...

And thank you for honor.
Everything was fantastic...
Thank you Terry Jay ...
Thank you

Allysa festival Tunis






 Μια όμορφη πρωινή έκπληξη!!!Η φιλοξενία μου σε εφημερίδα της Τύνιδας. Συγχαρητήρια professor Adel Jeridi για αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση της Alissa.Ενα παγκόσμιο φεστιβάλ με γυναίκες ποιήτριες. Τιμή μου η συμμετοχή!!!

Ευχαριστώ από καρδιάς

Τυνησία




 شكرا صديقنا اليمني مجيب عبد الرحمان الوصابي على المتابعة والنشر لفعاليات أمسية الصداقة التي انتظمت يوم 2023/11/25 بسليمان احتفاء بالشاعرة اليونانية الصديقة Voula Memou

Ιταλία


 Di grande interesse anche l'ultimo numero di OceanoNews, inviato a tutti gli abbonati. Articoli densi di spunti e riflessioni, tematiche e teorie innovative. Tutto da leggere con Andrea Petricca e la pubblicazione del saggio "Il violinista del diavolo e dell' angelo. Camillo Sivori e la filosofia del violino", di Petricca è anche l'articolo "Il canto di Giulia e di tutte le donne". "Metamorfosi artistiche ", Oceano Edizioni il catalogo degli artisti Rosanna Romano e Giorgio Calza B.S.G.

Angelo Capozzi con la "Costellazione del Drago", Enrico Marco Cipollini con "Darwin e la sua lezione ", Lucio Schiuma con la seconda parte dell'innovativa "Teoria del Giusto Livello", Rita Mascialino con la minuziosa recensione a "Rosso sangue", e il commovente saggio breve di Serenella Siriaco sul più clamoroso errore giudiziario della storia italiana degli ultimi anni "Enzo Tortora. Il dramma di un innocente". Ancora Duilio Paiano, Lorenzo Spurio Alessia Pignatelli, Voula Memou , M. Assunta Oddi, Irma Kurti per Naila Hina.
Non ultimo, la V edizione del Premio di Poesia, Narrativa e Arti visive "Ciò che Caino non sa"

Sophy Chen




 Τον σεβασμό μου και το ευχαριστώ στην ποιήτριααπό την Κίνα Sophy Chen που συμπεριέλαβε το ποιημα μου στην παγκόσμια ανθολογία!!!

Εκπροσωπουνται 75 χώρες με 631 ποιητές!
Η μετάφραση είναι δική της στα κινέζικα.
Ένα ευγενικό πλάσμα με πολλά χαρίσματα που είχα την τύχη να συναντήσω στο Μπάρι της Ιταλίας!

Ακαδημία Τεχνών και Φιλοσοφικών Επιστημών



 Ακαδημία Τεχνών και Φιλοσοφικών Επιστημών

Διεθνές Ακαδημαϊκό Πόλο Ελεύθερης Δημιουργίας
σκέψη για τη μελέτη και εκπαίδευση στη φιλοσοφική και καλλιτεχνική γλώσσα και για τη διδασκαλία Γραμμάτων, Επιστημών και Σύγχρονων Τεχνών
Διεθνές Ακαδημαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Λογοτεχνίας Λ.Α. Σενέκα
Παρέλαβε το Μετάλλιο της Βουλής
έχει ήδη χορηγήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, τη Γερουσία της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μουσικό Βραβείο Ezio Bosso
ήδη χορηγός της Γερουσίας της Δημοκρατίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων
Κυρία
Βούλα Μέμου
Αθήνα Ελλάδα
Υποψηφιότητα πρεσβευτή για το βραβείο Seneca
Κύρια. Βούλα Μέμου,
ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ακαδημαϊκού Βραβείου Σύγχρονης Λογοτεχνίας Lucius Annaeus Seneca, έχω την τιμή να σε διορίσω Πρέσβη του Βραβείου Seneca στην Ισπανία, με καθήκον την εκπροσώπηση και την υποστήριξη της εικόνας στη χώρα σου και την προώθηση της αξίας του Βραβείου μέσω κάθε μορφή διάδοσης στη διάθεσή σας.
Επισυνάπτεται στέλνω το φυλλάδιο που αποδεικνύει αυτή την υποψηφιότητα, με την ελπίδα να μπορέσω να σας συναντήσω στις 19 Οκτωβρίου στην τελετή απονομής των βραβείων για να σας δώσω επίσημα την υποψηφιότητα.
Εμπιστευόμενος ότι ένα τέτοιο έργο θα έρθει σε εσάς, σας στέλνω θερμούς χαιρετισμούς.
Μπάρι, Ιταλία 16 Φεβρουαρίου 2024
Το βραβείο του Προέδρου
Δρ. Massimo Massa

Κωνσταντινούπολη 2024




 Έλληνες και Τούρκοι ποιητές γιόρτασαν την ημέρα της ποίησης στο Ζωγραφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη.

Μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση!
Την εκδήλωση πλαισίωνε μουσικά ο καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας Βασίλης Κωνσταντινάκος.
Μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο ποιητής Χρήστος Τζανάκος, με την στήριξη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Κ.Κ.Βαρθολομαίου και του Διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου κ.Γιάννη Δερμιτζόγλου.
Παρέστησαν,ο Επίσκοπος των Σαράντα εκκλησιών Κ.Ανδρέας,ο Πρέσβης μας στην Κωνσταντινούπολη , Τούρκοι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι Ελληνικών Σωματείων,Ακαδημαϊκοί και Τούρκοι εκδότες!
Οι ποιητές για άλλη μια φορά δείχνουν ότι η ποίηση ενώνει τους λαούς και χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης .

 

















συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ

 


Με χαρά έλαβα το δίπλωμα για το ποίημά μου "Στο ράφι της γνώσης"στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που διοργάνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός "CCI Utopía Poética Universal", ο οποίος εδρεύει στο Μεξικό, ανάμεσα σε άλλους ποιητές από όλον τον κόσμου: https://www.facebook.com/groups/1340289549988392/permalink/1360661264617887

 


Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ένας από τους πρεσβευτές του υπέροχου φετινού βραβείου Seneca και να μπορώ να συνεργαστώ με τη διεθνή διάδοση του μαζί με μια υπέροχη ομάδα πρεσβευτών από άλλες χώρες, όλους τους οποίους συγχαίρω, καθώς και τον Massimo Massa, τον πρόεδρο του βραβείου, και όλα τα μέλη της Ακαδημίας Φιλοσοφικών Τεχνών και Επιστημών.